ยซ Terug

Koolzuur 2 Kg. Euro 120,-

JEWAGAS

Om het bier uit een fust te persen richting de tapkraan heb je druk nodig in de vorm van koolzuurgas. De druk in een koolzuurcilinder is 60 Bar! Zet een koolzuurcilinder dus altijd vast, zodat deze niet kan vallen.

De instellingen van de CO2 meter zijn temperatuur afhankelijk. Dit houdt in dat als de omgevingstemperatuur kouder word de druk op het fust naar beneden gebracht dient te worden en gaat de omgevingstemperatuur omhoog dan moet ook de druk op het fust omhoog. Dit is van groot belang bij het bier tappen. Bij een te hoge druk spuit het bier eruit en bij een te lage druk krijgt u alleen maar schuim. Dus zodra u merkt dat de uitstroomsnelheid van het bier sneller wordt moet u de druk verlagen. Of als u merkt dat er meer schuim uit komt dan gewenst dan moet u de druk verhogen. Let wel op, dat als de druk te vaak word veranderd en/of te grote verschillen heeft gehad het fust en het bier hierdoor van slag kunnen raken en er geen goed bier mee getapt kan worden. Advies is om het fust een aantal uur te laten rusten en druk op het fust te verminderen.

Artikel:
09337 
Verpakt:
 
Land:
 
Categorie:
Overig 
Type:
Koolzuur 
Voorraad:
25 
Meer informatie over dit product