Een scheutje siroop voor meer marge.

25-09-2020

Blessure
Koffie en thee behoren tot het standaard assortiment op de drankenkaart. Vaak wordt vergeten dat met deze drankjes een interessante marge kan worden behaald. Door het toevoegen van specerijen, siropen, kruiden, bloemen of vruchten verras jij je gasten met een bijzondere koffiespecial. Én met deze toevoegingen zorg jij in een handomdraai voor meer marge op koffie en thee. Genoeg reden om aan de slag te gaan met verrassende creaties voor op de koffiekaart.

Het upsellen van een kop koffie of thee is iets wat nog relatief weinig gebeurt. De marge op koffie, maar net zo goed op thee, kan met gemak omhoog worden gegooid zonder op kwaliteit en snelheid in te leveren. Bovendien zijn deze dranken bij uitstek geschikt voor variatie per  seizoen, stijl en gelegenheid. Het is heel eenvoudig om met warme en koude dranken te variëren op de drankenkaart. Verras jouw gasten met diverse koffie variaties, bied onderscheid en maak hen hiermee ambassadeurs van jouw zaak. Op deze manier bouw je aan je eigen identiteit, creëer je meerwaarde, meer omzet en meer marge.

De verkoopprijs van speciale koffies kan met gemak €0,50 hoger zijn dan de normale verkoopprijs van koffie. Door de toevoeging van kruiden, specerijen en siropen verhoog je omzet en marge. Zet de prijs niet te ver af van een reguliere koffie/thee – zodat je gasten triggert om eens die luxe koffie/thee te proberen.  Door siropen toe te voegen aan koffie of thee bied je klanten een bijzonder alternatief en haal je er ook meer omzet en marge uit. Zowel bij thee als bij koffie gebeurt dit, vooral binnen de mainstream klassieke horeca, nog zeer zelden. Monin maakt als producent van premium siropen al jarenlang een succesvolle en stormachtige ontwikkeling door. Dit van origine Franse merk is internationaal een speler van formaat. Uitermate succesvol toegepast in de koffiewereld. 

Latte macchiato is bij uitstek geschikt om mee te variëren, net als cappuccino. Voeg hieraan een scheutje Monin chocoladesiroop toe voor een heerlijke chococcino. Maak gebruik van Latte Art om dat kopje koffie nóg wat spectaculairder en mooier te maken. En Latte Art hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met de Latte Art pen maakt iedereen snel en eenvoudig mooie figuren in melkkoffies.