Een fascinerende single malt die in India wordt geproduceerd uit gerst die aan de voet van de Himalaya wordt verbouwd. De whisky wordt gedurende 14 uur zeer langzaam gedistilleerd, waardoor het contact tussen de spirit en de distilleerderij wordt vergroot en een whisky wordt geproduceerd die grotendeels vrij is van onzuiverheden. Omdat de temperaturen in India veel hoger zijn dan die in Schotland, wordt het verouderingsproces versneld. Als zodanig zullen drinkers waarschijnlijk worden begroet met een rijkere, eikenhoutigere whisky dan ze hadden verwacht. Dit is een whisky die de gemoute gerst in het hart van de whisky plaatst, met enorme smaken van gerst en granen, vergezeld van de tropische vruchten van het ex-bourbonvat.
Amrut-whisky werd voor het eerst gelanceerd in 2004 en was destijds de eerste single malt die in India werd gemaakt. Amrut-distilleerderijen bestaan echter al sinds 1948 en distilleren voornamelijk Indian Made Foreign Liquor (sterke drank geproduceerd in de stijl van een drank die niet inheems is in de natie). Het ontleent zijn titel aan een Sanskrietwoord, dat zich vertaalt als "levenselixer", en in het hindoeïsme is deze substantie de drank van de godgeleerden. Een hele verwachting om waar te maken! Toch slaagt Amrut hierin en creëert een whisky met een uniek en smaakvol karakter.
- Artikel:
- 01478
- Verpakt:
- Fles
- Land:
- Overig
- Categorie:
- Gedistilleerd
- Type:
- Whisky
- Voorraad:
- 0
Meer informatie over dit product
Het product '' is toegevoegd aan uw winkelwagen.