Nieuwe wijnen

11-05-2018

De nieuwe wijnen van Calmel & Joseph zijn binnen!
Er zijn weer een aantal toppers gearriveerd vanuit Zuid-Frankrijk. De meeste kennen Calmel & Joseph van de Villa Blanche Chardonnay maar ze hebben nog veel meer te bieden. Hieronder uitgelicht:

Villa Blanche Marselan € 6,60
Marselan is de naam van een bijzonder druivenras dat ontstaan is door het kruisen van de druiven cabernet sauvignon en grenache. Het is een vrij zeldzame, kleine druif die vroeg rijpt en verrukkelijke rode wijn geeft met aroma's van onder andere cassis, kruiden, frambozen en cacao. Echt vol met dik fruit.

Calmel & Joseph Les Terroirs Vieux Carignan € 7,65
Deze bijzondere wijn is gemaakt van 120 jaar oude stokken Carignan. Hij is vol, kruidig en krachtig met geconcentreerd sap. Heerlijke aroma’s van kersen en bramen.

Calmel & Joseph Les Crus Caramany € 11,35
Deze wijn uit de Côtes du Roussillon Villages is gemaakt van 40% Syrah - 30% Carignan - 30% Grenache Noir en heeft 12 maanden houtrijping gehad. Mooie neus van zwarte bessen, mint en specerijen. Goed in balans met mooie zachte tannines en een lange afdronk.

Calmel & Joseph Les Arques Minervois € 14,95
Zeer geconcentreerd sap, vol van smaak met een krachtige afdronk. Deze wijn is gemaakt van 40% Syrah, 20% Grenache Noir, 20% Carignan, 20% Mourvèdre en heeft 12 maanden houtrijping gehad.