Limburgse Tripel K Belgisch bio-bier van het jaar

01-11-2017

Blessure

De Vlaamse consument kon de afgelopen week stemmen op zijn favoriete biologische bier. De winnaar is het goudkleurig bier 'Tripel K', dat naast Belgische biologische hop ook biologische klaver bevat. De pittige, volmout tripel 'Slaapmutske Bio' komt op de tweede plaats. 'Gageleer', een bier dat wordt gebrouwen op basis van het Kempisch kruid gagel, sluit de top 3 af. Maar liefst 4.000 mensen, waaronder Belgische bio-ambassadeur Herr Seele, stemden mee om een verdiende winnaar aan te duiden.

De wedstrijd is een initiatief van BioForum Vlaanderen om het uitgebreide assortiment van zo'n 150 Belgische bio-bieren in de kijker te zetten. 18 biologische bieren dongen mee voor de titel van het favoriete biologische bier. Volgens biersommelier Sofie Vanrafelghem ligt de kwaliteit van de bio-bieren hoog: "Blond, bruin of amberkleurig bier, een goede tripel of een fris fruitbier, voor elke soort bier bestaat er een lekkere bio-variant. Dus ga ze zeker ontdekken", vertelt ze.

Kristof Vanhees van de Limburgse biowinkel Bio'senza is er enorm trots op dat dit vrij nieuwe bio-bier er als winnaar uitkomt: "Een nieuw bio-bier op de markt brengen is niet vanzelfsprekend. Ons klaver-speciaalbier werd pas in mei gelanceerd en wij zijn dan ook enorm trots op deze erkenning. Dit is zowel een mooie appreciatie van het bier als een hart onder de riem voor onze trouwe klanten die blijkbaar massaal gestemd hebben. Ik vind het ook een positief signaal naar de bio-winkels dat zij nog steeds het verschil kunnen maken met lokale initiatieven." Tripel K is een goudkleurig bier dat Belgische biologische hop uit Poperinge en biologische klaver bevat. Het bier wordt verkocht in lokale horecazaken en cafés, in bio-winkels en via de gespecialiseerde drankenhandelaar. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7,5 procent. Dat zorgt voor een zoete toets, een gebalanceerde bittere nasmaak en een volle romige schuimkraag. De bijzondere smaak én de goudgele kleur bleken een belangrijke troef.

http://www.biojournaal.nl/artikel/27313/Limburgse-Tripel-K-Belgisch-bio-bier-van-het-jaar